martes, 10 de abril de 2012

TRANSFERÈNCIES

Es tracta de tècniques que permeten reportar una imatge (fotografia, text, dibuix...) a la planxa per a poder-la gravar.
Transferència Electrogràfica
Es fotocopia la imatge i, amb dissolvents molt forts, s’estova el tòner que impregna el paper fotocopiat per transferir-lo sobre la planxa desengreixada. El tòner resisteix als mordents i, per tant, fa de protector durant la mossegada a la qual se sotmet la planxa. Una vegada gravada, en entintar-la, obtindrem el negatiu de la imatge que teníem a la fotocòpia transferida.
Transferència Serigràfica
La imatge s’insola amb llum ultraviolada sobre una pantalla preparada amb emulsió fotosensible. S’imprimeix amb les tintes de serigrafia en una planxa de coure desengreixada.
Es deixa assecar i se submergeix la planxa en el bany de mordent. Les tintes serigràfiques fan de protecció durant la mossegada. Una vegada gravada, en entintar-la, obtindrem el negatiu de la imatge que havíem transferit amb la pantalla serigràfica.
Fotogravat
La imatge, impresa en una transparència, es reporta a una planxa de polímer recoberta d’emulsió fotosensible insolant-la amb llum ultraviolada. Així, les zones exposades s’endureixen i reprodueixen la imatge sobre la planxa de manera que aquesta es pot entintar i estampar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario